Репозиторий Dspace

ӨСІМДІКТЕРДІҢ ФИЗИОЛОГИЯСЫНА ЖӘНЕ ФЕРМЕНТАТИВТІ БЕЛСЕНДІЛІГІНЕ ҚОРШАҒАН ОРТАНЫҢ ҚОЛАЙСЫЗ ЖАҒДАЙЛАРЫНЫҢ ӘСЕРІН ЗЕРТТЕУ

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Қалыбекова, Парасат Жаныбекқызы
dc.date.accessioned 2024-06-19T09:39:18Z
dc.date.available 2024-06-19T09:39:18Z
dc.date.issued 2018-04-12
dc.identifier.isbn 978-9965-31-997-6
dc.identifier.uri http://rep.enu.kz/handle/enu/15489
dc.description.abstract Бұл мақалада тұзды стресс және құрғақшылық барысындағы «Омская - 38» бидай сортының сабақ, тамыр ұзындығы мен биомасса көрсеткіштері, жапырақтағы хлорофилл мөлшері, аскорбат пероксидаза ферментінің белсенділігі зерттелген. Зерттеу жұмысы барысында сабақ пен тамырдың ұзындық және биомасса кӛрсеткіштері, хлорофилл мөлшері тұз концентрациясының артуына және ылғалдылықтың төмендеуіне байланысты кеміді. АПО белсенділігі 100 мМ NaCl-да жоғары белсенділік көрсетті. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Евразийский национальный университет имени Л.Н. Гумилева ru
dc.subject тұзды стресс ru
dc.subject құрғақшылық ru
dc.subject нитратредуктаза ферменті ru
dc.subject аскорбат пероксидаза ферментінің белсенділігі ru
dc.title ӨСІМДІКТЕРДІҢ ФИЗИОЛОГИЯСЫНА ЖӘНЕ ФЕРМЕНТАТИВТІ БЕЛСЕНДІЛІГІНЕ ҚОРШАҒАН ОРТАНЫҢ ҚОЛАЙСЫЗ ЖАҒДАЙЛАРЫНЫҢ ӘСЕРІН ЗЕРТТЕУ ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись