Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Серікқызы, Е. | |
dc.contributor.author | Жамангарин, Д.С. | |
dc.date.accessioned | 2025-06-05T07:46:11Z | |
dc.date.available | 2025-06-05T07:46:11Z | |
dc.date.issued | 2025-04-16 | |
dc.identifier.isbn | 978-601-385-052-8 | |
dc.identifier.uri | http://repository.enu.kz/handle/enu/24060 | |
dc.description.abstract | Бұл мақала суреттердегі тағамды автоматты түрде тануға арналған нейрондық желі моделін әзірлеу және олардың тағамдық құндылығын талдауға арналған. Алдын ала оқытылған Inceptionv3 конвульсиялық нейрон желісі, сондай-ақ food101 және ImageNet деректер жиынтығы қолданылады. Transfer Learning әдісін қолдана отырып, модельді оқыту процесі және жүйенің өнім туралы ақпаратты қамтитын мәліметтер базасымен интеграциясы сипатталған. Ұсынылған тәсілдің тиімділігін көрсететін эксперименттердің нәтижелері келтірілген. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Л.Н.Гумилев атындағы ЕҰУ | ru |
dc.subject | компьютерлік көру | ru |
dc.subject | кескінді тану | ru |
dc.subject | нейрондық желі модельдері | ru |
dc.subject | InceptionV3 | ru |
dc.subject | Food101 | ru |
dc.subject | Transfer Learning | ru |
dc.subject | тағамдық талдау | ru |
dc.title | АЗЫҚ-ТҮЛІКТІ ТАНУ ЖӘНЕ ОЛАРДЫҢ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫН ТАЛДАУ ҮШІН КОМПЬЮТЕРЛІК КӨРУ ҮЛГІЛЕРІН ҚОЛДАНУ | ru |
dc.type | Article | ru |