REPOSITORY.ENU

АЗЫҚ-ТҮЛІКТІ ТАНУ ЖӘНЕ ОЛАРДЫҢ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫН ТАЛДАУ ҮШІН КОМПЬЮТЕРЛІК КӨРУ ҮЛГІЛЕРІН ҚОЛДАНУ

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Серікқызы, Е.
dc.contributor.author Жамангарин, Д.С.
dc.date.accessioned 2025-06-05T07:46:11Z
dc.date.available 2025-06-05T07:46:11Z
dc.date.issued 2025-04-16
dc.identifier.isbn 978-601-385-052-8
dc.identifier.uri http://repository.enu.kz/handle/enu/24060
dc.description.abstract Бұл мақала суреттердегі тағамды автоматты түрде тануға арналған нейрондық желі моделін әзірлеу және олардың тағамдық құндылығын талдауға арналған. Алдын ала оқытылған Inceptionv3 конвульсиялық нейрон желісі, сондай-ақ food101 және ImageNet деректер жиынтығы қолданылады. Transfer Learning әдісін қолдана отырып, модельді оқыту процесі және жүйенің өнім туралы ақпаратты қамтитын мәліметтер базасымен интеграциясы сипатталған. Ұсынылған тәсілдің тиімділігін көрсететін эксперименттердің нәтижелері келтірілген. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Л.Н.Гумилев атындағы ЕҰУ ru
dc.subject компьютерлік көру ru
dc.subject кескінді тану ru
dc.subject нейрондық желі модельдері ru
dc.subject InceptionV3 ru
dc.subject Food101 ru
dc.subject Transfer Learning ru
dc.subject тағамдық талдау ru
dc.title АЗЫҚ-ТҮЛІКТІ ТАНУ ЖӘНЕ ОЛАРДЫҢ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫН ТАЛДАУ ҮШІН КОМПЬЮТЕРЛІК КӨРУ ҮЛГІЛЕРІН ҚОЛДАНУ ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись